Loading...
 

19 februari 2014: UCCI wordt UCCI/E

De centrale eenheid voor de besturing van Dinamo/MCC (auto's) is vernieuwd. Vanaf heden wordt UCCI bij nieuwe leveringen vervangen door de UCCI/E.

Verschillen UCCI/E vs UCCI:

 • Veel minder stroomverbruik
 • Nauwelijks warmteontwikkeling
 • Geen afhankelijkheid meer tussen voedingsspanning en zendlus-weerstand
 • Zendvermogen is softwarematig instelbaar
 • Visuele indicatie of zendlus correct is aangesloten
 • Module adres instelbaar vis DIPswitches (alleen UCCI/E-s)

UCCI/E is leverbaar vanaf 21 februari (Rail 2014). Een handleiding is beschikbaar, op dit moment nog uitsluitend in het Engels.

1 januari 2014: Nieuwe werkwijze firmware-updates

Sinds januari 2013 worden alle processoren en modules van VPEB uitgeleverd met Bootloader zodat je als gebruiker voortaan zelf de firmware kunt bijwerken naar de meest recente versie en we geen gedoe meer hebben met heen en weer sturen van IC's. Gedurende heel 2013 kon je de processoren van de RM-U en UCCI die nog niet voorzien waren van een Bootloader gratis laten opwaarderen.
Een firmware-update die je met behulp van de Bootloader zelf uitvoert blijft gewoon gratis. Andere updates worden voortaan uitgevoerd door de VPEB partners. De details kun je hier lezen.

18 oktober 2013: Aankondiging einde gratis upgrades CPU's

Inmiddels worden vanaf begin 2013 alle processoren en modules van VPEB uitgeleverd met bootloader. Het "updaten" van een CPU zonder bootloader naar een CPU met bootloader is gratis, dat wil zeggen, tot 20 december 2013. Vanaf 2014 wordt een update van een CPU zonder bootloader naar een CPU met bootloader een betaalde service, die door onze partners PiCommIT en/of MCC-ModelCarParts uitgevoerd zal gaan worden. Heb je nog een CPU zonder bootloader, laat deze dan NU actualiseren! Het bovenstaande geldt voor

 • CPU's RM-U en UCCI ZONDER bootloader
 • CPU's PM32 en TM-H ZONDER bootloader die NIET voorzien zijn van de meest recente firmware
 • CPU's van producten die nu uit productie zijn, specifiek RM51, TM51, RM-H, LichtOrgel en OM32. Deze kunnen en zullen niet voorzien worden van een bootloader, maar dit is wel de laatste gelegenheid de CPU gratis te laten voorzien van de meest recente firmware. Een nieuwere versie zal er voor deze producten niet meer komen, dus wachten heeft geen zin.

Voor de goede orde:

 • Alle firmware in een CPU met bootloader kan door de gebruiker zelf worden bijgewerkt. Dit blijft in principe gewoon gratis, ook na 2013
 • We bieden op dit moment GEEN update aan van PM32 en TM-H CPU's zonder bootloader die WEL voorzien zijn van de meest recente firmware. Op dit moment heeft dat geen zin en zodra de zin er wel is creeren we daarvoor een passende oplossing.

Een overzicht van actuele firmware-versies en de procedure om een gratis upgrade te verkrijgen vind je hier. Nogmaals, LEES DIT GOED !!!!!! Het bovenstaande geldt DUS NIET voor TM-H en PM32 CPU's die reeds voorzien zijn van de laatste firmware, dus PM32 1.00 en TM-H 5.00, ook niet als die CPU's niet voorzien zijn van een bootloader. Gezien de grote aantallen van die CPU's die in omloop zijn en het feit dat een update op dit moment geen zin heeft bieden we nu geen update van die CPU's aan.

1 oktober 2013: Aankondiging nieuwe workshops OC32

De OC32 workshops zijn tot nu toe positief ontvangen. We starten nu verschillende OC32 workshops, toegespitst op een reeds aanwezig kennisniveau.

24 september 2013: Nieuwe firmware RM-U 1.11 beschikbaar

Gebruikers van RM-U 1.10 met TM44 controllers wordt dringend geadviseerd een update uit te voeren

24 augustus 2013: Nieuwe Workshop OC32

De OC32 workshops van het voorjaar 2013 zijn positief ontvangen. Daarom organiseren we in september weer een nieuwe workshop OC32. Locatie Alphen aan den Rijn.

26 juli 2013: Nieuwe RM-U, TM44 en UCCI firmware!!

Hoewel de feedback op de nieuwe RM-U firmware in kwantitatief opzicht behoorlijk is tegengevallen heb ik vandaag de nieuwe RM-U software 1.10 uitgebracht met volledige TM44 support. Daarnaast is per heden beschikbaar:

Voor een goede samenvatting van de aanpassingen en wat ze voor jou betekenen kun je het best deze pdf toelichting lezen

24 juni 2013: Nieuwe RM-U firmware - testers gezocht!!

Tegen het einde van deze week verwacht ik nieuwe RM-U software (1.10) uit te brengen waarin volledige TM44 support zit. In versie 1.10 zitten intern een aantal fundamentele aanpassingen waardoor ik die versie niet "zo maar" wil uitbrengen. Daarom hiermee een oproep aan een aantal gebruikers om de voorlopige versie te testen op stabiliteit. Voor de goede orde: het gaat dus zowel om situaties met TM44 als om situaties zonder TM44, want ook daarvoor moet versie 1.10 normaal werken. Ben je bereid om als tester te fungeren, stuur dan even een e-mail met daarin jouw systeemconfiguratie (aantallen TM-H, UCCI-s, TM44, PM32, OM/OC32). Voor de goede orde:

 • Je moet zowiezo beschikken over een systeem met RM-U (op een RM-H zal het niet werken en zullen de aanpassingen ook niet beschikbaar komen)
 • Je moet beschikken over een RM-U met bootloader of een upgrade laten uitvoeren
 • Je bent bereid je systeem+spoor/autobaan beschikbaar te stellen voor test
 • Je bent bereid je systeem een aantal uren te laten draaien onder intensieve monitoring
 • Je bent bereid je bevindingen te rapporteren, incl feedback over de vernieuwde DinamoConfig.

Qua beloning zit er helaas niet vele meer in dan eeuwige roem mrgreen

25 maart 2013: Nieuwe OC32 Apparaatdefinities

Er zijn nieuwe apparaatdefinities beschikbaar voor de OC32

 • Zwitsers seinstelsel - experimentele versie (20130312), graag feedback
 • Frans seinstelsel - experimentele versie (20130311), graag feedback

Verder is de manier om om te gaan met apparaatdefinities flink gewijzigd. De apparaatdefinities zijn nu gesplitst in "logische" blokken.

15 februari 2013: DINAMO Plug and Play

Dinamo is nu voor iedereen bereikbaar, ook voor degenen met minder affiniteit met elektronica. Slechts 3 verschillende modules, enkelvoudige "commercieel" beschikbare voeding, geen grote kasten of ingewikkelde verloopkabels meer: Dinamo Plug and Play

13 januari 2013: Handige extra functies in OC32Config

In OC32Config zitten een paar kleine, maar wel handige (vind ik) uitbreidingen. Het is een tussen-release 0.0.2.3c. De Release Notes vind je onder 0.0.2.3.

8 januari 2013: Workshop(s) OC32 in voorbereiding

(Update 15 jan) De ervaring leert dat veel hobbyisten prima in staat zijn om de OC32 aan te praat te krijgen, maar alle mogelijkheden doorzien én uit de OC32 halen is voor velen toch lastig. Daarom starten we binnenkort met een of meerdere workshops OC32. Data en locatie zijn nog onder voorbehoud, maar de voor-inschrijving is reeds geopend. Interesse? Maak deze alvast kenbaar!

2 januari 2013: Firmware Update en Bootloader voor UCCI

In navolging van de aanpassingen op de RM-U is er u een vergelijkbare firmware-update beschikbaar voor UCCI. Met release 1.03 is het mogelijk UCCI in "Transparante Mode" te schakelen, waardoor UCCI feitelijk een U485 emuleert. Dinamo/MCC gebruikers van de OC32 hoeven hiermee niet langer een U485 aan te schaffen en niet langer een apart netwerk met U485 aan te leggen om de OC32's te kunnen configureren, dit kan voortaan via UCCI. Details en Release Notes vind je HIER Tevens wordt UCCI vanaf heden uitgeleverd met Bootloader, waarmee de gebruiker van UCCI deze zelf kan voorzien van nieuwe firmware zodra deze door VPEB beschikbaar wordt gesteld. Gebruikers van de UCCI die (nog) geen Bootloader-CPU hebben kunnen hun CPU - nog éénmaal - opsturen naar VPEB voor een upgrade. De CPU wordt dan voorzien van een Bootloader, zodat je de volgende updates zelf kunt uitvoeren. Voor het gebruik van de UCCI Bootloader is een aanvullende handleiding beschikbaar.

29 december 2012: Firmware Update RM-U

Er is een firmware-update beschikbaar voor de RM-U. Met release 1.02 is het mogelijk de RM-U in "Transparante Mode" te schakelen, waardoor de RM-U feitelijk een U485 emuleert. Dinamo gebruikers van de OC32 hoeven hiermee niet langer een U485 aan te schaffen en niet langer een apart netwerk met U485 aan te leggen om de OC32's te kunnen configureren, dit kan voortaan via de RM-U. Details en Release Notes vind je HIER

24 december 2012: Bootloader voor RM-U

Naar verwachting zal de RM-U firmware de komende maanden een aantal aanpassingen en uitbreidingen ondergaan. Vooruitlopend hierop is besloten de RM-U's die door VPEB worden uitgeleverd met ingang van heden (24 december 2012) uit te rusten met een Bootloader. Gebruikers van de OC32 kennen reeds het gemak van deze functie. Een Bootloader is een stukje extra firmware in de CPU van de RM-U, waarmee de gebruiker van de RM-U deze zelf kan voorzien van nieuwe firmware zodra deze door VPEB beschikbaar wordt gesteld. Met een Bootloader hoeft de CPU dus niet meer terug naar VPEB voor een update/upgrade. Gebruikers van de RM-U die (nog) geen Bootloader-CPU hebben kunnen hun CPU - nog éénmaal - opsturen naar VPEB voor een upgrade. De CPU wordt dan voorzien van een Bootloader, zodat je de volgende updates zelf kunt uitvoeren. Voor het gebruik van de Bootloader is een aanvullende handleiding beschikbaar.

24 november 2012: Dinamo Gebruikersdag

Op zaterdag 24 november 2012 hebben wij de Dinamo Gebruikersdag gehouden in zaal De Cour in Terheijden. Ik mag terugblikken op een geslaagde dag. Foto's van deze dag zijn hier te bekijken. Ik wil dan ook alle deelnemers en bezoekers bedanken voor hun bijdrage van het laten slagen van deze dag. Met vriendelijke groet, Heinz Wilt u nog eens terugkijken naar een van de vorige gebruikersdagen? Bekijk hier de foto's van de gebruikersdag van 24 september 2011 in Zwolle. Bekijk hier de foto's van de gebruikersdag van februari 2011 in De Bilt.

22 oktober 2012: English Manual OC32

Finally! The English version of the OC32 manual has been released! See the Documentation Section on the VPEB website. Thanks to all who contributed to this project!

24 februari 2012: VPEB webshop geopend

Na een behoorlijke tijd van voorbereiding is de webshop geopend. In de shop vindt u onze producten, uw kunt ze in uw winkelmandje verzamelen, u ziet wat er op voorraad is en u kunt direct afrekenen met iDEAL.

23 december 2011: OC32/BASIC

Door de end-of-life van de OM32 zijn degenen die alleen OM32 functionaliteit wensen nu duurder uit met de OC32. Om dit prijsverschil voor een belangrijk deel op te vangen is vanaf heden de OC32/BASIC beschikbaar. De OC32/BASIC is een extra voordelige OC32 die primair bedoeld is voor gebruikers die voldoende hebben aan de functionaliteit van de OM32, of die reeds een aantal OM32's in gebruik hebben en daarvoor een uitbreiding zoeken. De OC32/BASIC is achteraf NIET op te waarderen tot een volwaardige OC32.

18 december 2011: Definitief end-of-Life OM32 en LichtOrgel

Het was reeds aangekondigd: Vanaf heden kun je geen OM32 of LichtOrgel meer bestellen bij VPEB. Er is nog wel een beperkte voorraad OM32's bij Dinasys De OM32 en LichtOrgel zijn per heden vervangen door de OC32. De OC32 biedt alle functionaliteit die de OM32 en LichtOrgel bieden, plus vele extra's. De OC32 is ook 100% "backwards compatible" met de OM32 en kan dus zonder meer als 1 op 1 vervanging worden ingezet. Uiteraard zal de ondersteuning op beide producten wel doorlopen, in elk geval tot eind 2012.

18 november 2011

MCC workshop In navolging van de succesvolle eerdere workshops er weer een nieuwe gepland. Geinteresseerd? Schrijf je nu in: Het aantal plaatsen is beperkt!

17 maart 2011: Fotoserie van de Dinamo Gebruikersdag 12 februari 2011

Volg onderstaande link om de foto's van de Dinamo Gebruikersdag te bekijken: Foto's Dinamo Gebruikersdag 12 februari 2011

20 februari 2011: Poll geopend nieuwe VPEB ontwikkelingen

Tijdens de Dinamo Gebruikersdag 2011 zijn door VPEB een aantal mogelijke nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd. hier kun je aangeven welke jij belangrijk vindt, zodat we rekening kunnen houden met die voorkeuren.

12 februari 2011: Dinamo Gebruikersdag 2011

Op 12 februari 2011 werd in het H.F. Witte Centrum in De Bilt de Dinamo Gebruikersdag 2011 gehouden. Op deze pagina geven we het overzicht van de deelnemers en de lezingen. Ga naar: Dinamo Gebruikersdag 2011 Binnenkort versturen wij u een Nieuwsbrief met alle infomatie. Indien u de PiCommIT/DinaSys nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich op de Nieuwspagina van www.dinasys.nl aanmelden.

7 mei 2010

MCC workshop In navolging van de succesvolle workshop van januari is er nu een vervolg gepland. Geinteresseerd? Schrijf je nu in: Het aantal plaatsen is beperkt!

21 februari 2010: We zijn verhuisd

Het "download-.zip-met-Internet-Explorer" probleem bleek niet oplosbaar bij de provider die de site hostte. Verhuizing naar een andere provider was "voldoende" om het probleem op te lossen. Alleen wel triest dat je zo'n rigoreuze stap moet nemen voor een klein maar irritant probleem. We hebben meteen de gelegenheid aangegrepen om een upgrade naar TikiWiki 4.1 te doen. Het kan dus zijn dat een paar dingen iets anders werken. Mocht je problemen tegenkomen dan horen we dat graag in het "DinamoUsers Improvement" forum. De vormgeving is ook niet helemaal wat we willen, maar dat zal de komende dagen nog wel gefixed worden.

15 februari 2010: OC32

De OC32 is leverbaar: de reeds aangekondigde "opvolger" van de OM32. Informatie kun je vinden op de VPEB website!

1 december 2009

MCC workshop 23 en 30 januari organiseren we een workshop. In deze workshop leer je hoe je zelf je eigen Faller auto kunt ombouwen naar een digitale (Dinamo/MCC) uitvoering met koplampen, achter/remlichten en richtingaanwijzers. Je leert hoe je een weg aanlegt en hoe je deze aansluit op een Dinamo/MCC systeem. Tot slot leer je de basis van hoe je je wegenplan en auto's kunt aansturen met Koploper. Geinteresseerd? Schrijf je nu in: Het aantal plaatsen is beperkt!

Update 3 november 2009

Het email archief van 2002-2009 van de yahoo! groep is overgezet. Totaal 4181 berichten zijn geconverteerd en opnieuw verzonden aan het Archief forum. Bij het converteren zijn hier en daar schoonheidsfoutjes meegenomen. Belangrijker is de kennis die vanaf nu weer via de zoekfunctie beschikbaar is gemaakt. Kijk goed naar de datum IN het bericht. Dit geeft de datum waarop het bericht oorspronkelijk is verzonden.

Page last modified on Tuesday 16 December, 2014 23:11:05 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)