Loading...
 

Aanbieding Dinamo Plug & Play startset van € 325 voor € 299


Omdat we in de krant van zaterdag weer eens een bericht lazen dat december de duurste maand van het jaar is, hebben we besloten voor de Dinamo Plug & Play startset een aanbieding te doen! De normale prijs van deze set is € 325,00, in december 2014 kunt u hem aanschaffen voor € 299,00.

Ondanks dat de meeste van onze forumlezers wel op de hoogte zijn van Dinamo, toch even een kleine uitleg. Met een Dinamo systeem kunt u met analoge én digitale treinen tegelijkertijd op een modelbaan rijden. U hoeft dus niet uw locomotieven allemaal om te bouwen met decoders, elke gelijkstroomlocomotief (ook die hele oude die u als kind voor Sinterklaas kreeg) rijdt zo uit de doos zijn rondjes op een digitaal bestuurde baan! En omdat Dinamo met zijn tijd meegaat, kunnen locomotieven met een DCC-decoder op dezelfde baan rijden.

De Plug & Play startset bestaat uit de modules en alle toebehoren die nodig zijn om een kleine proefbaan aan te leggen: Er zijn aansluitingen voor 4 blokken met elk 4 bezetmelders, 4 wissels en 24 schakeluitgangen voor bijvoorbeeld seinen. Bij de set zit een voeding van 7 ampère, zwaar genoeg om in de toekomst een flinke baan van voldoende rijstroom te voorzien!

Wat heeft u verder nodig? Naast natuurlijk de modelbaan zelf eigenlijk alleen maar een pc. Dat mag een ouder Windows model zijn (vanaf XP), maar ook een Apple of Linux pc en een treinbesturingsprogramma zoals iTrain, waarvan een complete database meegeleverd wordt met de startset. De iTrain software kunt u twee maanden gratis evalueren, daarna schaft u het pas aan.

Meer informatie vindt u hier!

De PiCommIT nieuwsbrief van augustus 2014 staat online


Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Dit zijn de onderwerpen waarover u kunt lezen:

 • VPEB stopt verkoop Dinamo aan particulieren
 • Dinamo behuizingen compleet
 • Nieuwe Digikeijs producten
 • Zomeractie: Dinamo OC32/Basic en Dinamo Lichtorgel
 • Korting Dinamo Plug & Play voor HCC!m leden
 • Handbediening voor DinaSys DTC draaischijfbesturing
 • Binnenverlichting EloTrains Plan D
 • Trix Express Club
 • Delftse Modelspoor Vereniging
 • Houten Digitaal
 • Workshop iCar voor Dinamo MCC
 • Informatieavonden en Workshops
 • Beurzen


Wilt u de nieuwsbrief vanaf volgende maand automatisch in uw mailbox ontvangen, abonneer u dan hier!
Eerder verschenen nieuwsbrieven kunt via het archief openen.

PiCommIT en Houten/Digitaal


Oproep voor deelnemers!

PiCommIT organiseert in samenwerking met de Modelspoorbeurs Houten en de HCC!m op zaterdag 13 december 2014 het evenement "Houten/Digitaal".

U kunt deelnemen aan een digitaal evenement waar allerlei digitale toepassingen voor de modelbaan. Dit kan een digitale besturing zijn, maar ook andere digitale toepassingen kunnen hier een geshowd worden, zoals bijvoorbeeld 3D-printen, ontwerpen van modelbanen, CNC-frezen of TrainSimulator

Houten/Digitaal wordt gelijktijdig met de reguliere Modelspoorbeurs gehouden in EXPO Houten. Ondanks dat we een extra zaal van 4000m² gaan vullen met allerlei digitale toepassingen, kost de toegang net als altijd slechts € 7,00 (tot 12 jaar onder begeleiding gratis). De bezoeker krijgt er zelfs nog een extra uurtje beurs bij, want die dag zijn de openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur. En parkeren is zoals gebruikelijk gratis!

Heeft u, als hobbyist, vereniging of bedrijf een leuke digitale toepassing of een digitaal bestuurde modelbaan die u op 13 december zou willen presenteren, meldt u dan met het inventarisatieformulier aan! Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via info@modelspoorbeurs.nl

De PiCommIT workshops voor augustus t/m december zijn bekend!

In onze nieuwsbrief van juni en op de website staan de workshops voor dit najaar. Nieuw is de gesplitste workshop iTrain (Basic en Advanced) en de workshop Hands-on. Deze laatste is een inloopmiddag en avond, waar men met allerlei problemen en vragen over Dinamo, iTrain, Koploper, maar ook andere modelbaanzaken kan komen en waar we samen een oplossing bedenken of eventueel kleine reparaties doen.
De workshop iTrain was vroeger 1 dag, maar door de uitbreiding van de functionaliteit in versie 3, hebben we de workshop opgesplitst in 2 dagen. Op de tweede dag komen de complexere zaken aan bod, zoals stations, draaischijf, overweg, treintypes en treinsamenstelling en de geavanceerde instellingen en voorkeuren.

Bezoek op 30-31 mei en 1 juni 2014 de Open Dagen bij PiCommIT!

Om ons 1-jarig bestaan aan de Marconistraat in Zwolle te vieren nodigen wij u uit ons op een van de Open Dagen te bezoeken.

Lees hier onze uitnodiging met alle details of bekijk de pagina op onze website met de deelnemende hobbyisten!

U kunt ons op alle dagen (30 mei, 31 mei en 1 juni) bezoeken tussen 10 en 17 uur. Het adres is:

Marconistraat 15
8013 PK Zwolle
038-3376479/06-51837796
info at picommit.nl
www.picommit.nl

7, 8 en 9 maart PiCommIT met Dinamo op OntraXS!

Bezoek ons op 7, 8 of 9 maart 2014 op OntraXS! in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Naast de Dinamo demobaan met draaischijf en het Dinamo MCC Car System, demonstreren wij ook de intelligente koppelingen van T4T. Uiteraard kunt u ook terecht voor de aanschaf van Dinamo en DinaSys artikelen, maar ook het overige assortiment, zoals decoders, voedingen, servo's, montagesnoer, etc.

Omruilactie weerstanden TM-H bouwpakketten

Wij hebben geconstateerd dat er in een aantal gevallen door nog onverklaarbare redenen verkeerde weerstanden geleverd zijn in TM-H bouwpakketten. Het betreft hier de vermogensweerstanden van 0,82 Ohm met de glanzende donkergroene kleur. In sommige gevallen zijn er weerstanden van 82 Ohm in de bouwpakketten terecht gekomen. In het gebruik van een TM-H zult u een kortsluitmelding krijgen voor elk blok met een dergelijke verkeerde weerstand. Controleer of u deze in uw bouwpakket of misschien reeds gebouwde print heeft, dan vervangen wij kosteloos de weerstanden voor exemplaren met de juiste waarde. Twijfelt u, breng dan uw bouwpakket of module mee naar de gebruikersdag of stuur een foto naar frans@picommit.nl.

De PiCommIT workshops voor 2014 staan on-line

De data voor de workshops die PiCommIT geeft zijn bekend. Naast de bekende workshops voor Dinamo (Classic, Plug&Play, OC32 en MCC), DinaSys, Koploper en iTrain, verzorgen wij ook workshops Decoderinbouw, Introductie Digitale Besturing, Servobesturing en diverse digitale centrales (ECoS, IB en Z21). Bekijk het aanbod in de webshop waar je natuurlijk ook kan boeken.

4 januari 2014: Open dag bij PiCommIT

Hoe kunt u het modelbouwjaar beter beginnen dan met een bezoek aan onze open dag/open workshop? U kunt zaterdag 4 januari kennis maken met onze activiteiten, maar u kunt ook terecht voor advies of hulp bij het realiseren van uw modelbaanproject. Heeft u een vraag of een probleem met een van uw Dinamo, DinaSys of andere producten (al dan niet door PiCommIT geleverd), kom dan op 4 januari tussen 10.00 en 16.00 uur bij ons langs. Er zijn uiteraard geen kosten verbonden aan uw bezoek!

Mathijs, Pauline en Frans wensen u fijne feestdagen en de beste wensen voor 2014!

Geen treinenbeurs dit keer...

We zijn bijna elk weekend wel te vinden op een van de treinenbeurzen die in Nederland gehouden worden. Zo ook zaterdag 7 december in Joure, maar zondag 8 december zijn we voor de afwisseling op de ruilbeurs van de H0-Modelautoclub Nederland in Eefde (bij Zutphen) met de Dinamo MCC demobaan. Meer informatie is te vinden op de website./

Dinamo in het december nummer van de Railhobby

In het decembernummer van de Railhobby wordt uitgebreid aandacht besteed aan Dinamo en DinaSys. We hopen hiermee Dinamo onder de aandacht van een groot modelspoorpubliek te brengen, zodat er meer bekendheid ontstaat voor ons systeem.

Nog meer beurzen in 2013

We kunnen elke week wel een aankondiging plaatsen voor een beurs waar u PiCommIT vindt. Hier alle beurzen voor de rest van 2013 op een rijtje:

16 en 17 novemberNoordelijke ModelspoordagenVeendam
16 en 17 novemberModelspoorbeursZutphen
23 novemberModelspoorbeursAssen
7 decemberTreinbeursJoure
14 decemberModelspoorbeursHouten

Ja, de info is juist! We zijn 16 en 17 november zowel in Veendam als in Zutphen!

PiCommIT op beurs in Emmen 2 november

Na het geweld van Eurospoor doen we het iets rustiger aan op de beurs van de MSC Emmen in het Hampshire Hotel in Emmen. Meer info vind je hier: http://www.msc-emmen.nl/2013/06/grote-modelspoorbeurs-in-hampshire-hotel-te-emmen-zaterdag-2-november-2013/

Eurospoor 2013

PiCommIT is met Dinamo treinen en auto's aanwezig op Eurospoor op 25, 26 en 27 oktober 2013. U vindt ons in hal 11 op stand E035.

Dinamo gebruikersdag 2014

Wij zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor de volgende Dinamo gebruikersdag. Deze wordt gehouden op zaterdag 18 januari 2014 van 10.00 tot 15.00 uur in Expo Houten. Wij organiseren deze dag in samenwerking met de Modelspoorbeurs die ook op deze dag gehouden wordt. Voor ons evenement krijgen we de beschikking over een eigen zaal waar wij alles rond Dinamo kunnen presenteren, maar u kunt op die dag natuurlijk ook de Modelspoorbeurs bezoeken. Uiteraard zijn de aanbieders van Dinamo (VPEB, MCC-ModelCarParts en PiCommIT) op deze dag aanwezig en ook Xander Berkhout van iTrain zal aanwezig zijn. Verder hebben wij al toezeggingen van enkele modelspoorverenigingen, zoals Baroniespoor en met enkele andere verenigingen en organisaties die commercieel van Dinamo gebruik maken, zijn we in gesprek. Zoals de naam van de dag zegt, het is een gebruikersdag! En dan bedoelen we niet alleen vóór de gebruikers, maar vooral dóór de gebruikers! We hebben al enkele aanmeldingen van gebruikers, zoals Martin Domburg met zijn N-baan Marelburg. We doen bij deze een beroep op alle Dinamo gebruikers, of u het Dinamo systeem nu gebruikt voor treinen of voor auto's, of misschien een leuke toepassing heeft met de Dinamo OC32 in combinatie met een ander systeem om onze dag tot een succes te maken! U kunt deelnemen met een (kleine) modelbaan, een module, een losse opstelling of als u geen verplaatsbare opstelling heeft, kunt u misschien een Powerpoint presentatie verzorgen over uw eigen modelwereld. Wij weten uit ervaring dat het voor startende, maar ook bestaande gebruikers, altijd interessant is om een kijkje in de hobby van anderen te nemen! Dus aarzel niet en wees er van overtuigd dat ook uw presentatie of het verhaal van uw project gewaardeerd zal worden! Als deelnemer zijn aan deze dag geen kosten verbonden (anders dan uw vervoer naar Houten). De ruimte wordt door de Modelspoorbeurs beschikbaar gesteld en waar nodig (en mogelijk) voorzien wij u van andere faciliteiten. Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden als deelnemer? Stuur een mail of bel naar 06-51837796. In de PiCommIT nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de deelnemers en het programma. Abonneren op de nieuwsbrief kan hier. Met vriendelijke groet Frans Staal

Workshops Dinamo, DinaSys, iTrain, Koploper en Decoderinbouw najaar 2013

Voor zowel de startende als bestaande Dinamo gebruiker organiseren we dit najaar weer een reeks workshops. Het aanbod is flink vergroot, bijvoorbeeld doordat we nu ook een workshop voor het nieuwe Dinamo Plug & Play kunnen aanbieden, maar ook een workshop Dinamo Hands-on waarin de deelnemers zelf een kleine modelbaan gaan aansluiten aan een Dinamo systeem en daarbij iTrain of Koploper moeten installeren en configureren. Nieuw zijn ook de workshops Decoderinbouw. We hebben namelijk gemerkt dat veel gebruikers, ondanks dat Dinamo een hybride systeem is, er toch voor kiezen om decoders in hun locomotieven te bouwen. De workshops zijn niet alleen op zaterdagen, maar nu ook op door de weekse avonden en op zondagmiddag. Een volledig overzicht van alle workshops met de mogelijkheid u direct aan te melden, vindt u in de PiCommIT webshop, maar een mailtje naar info@picommit.nl mag ook.

Open Workshop PiCommIT 6 juli 2013

Deze workshop heeft geen vast programma of onderwerp. Deelnemers kunnen in deze workshop alle vragen en problemen voorleggen over de producten die PiCommIT levert. Ook uw vragen over de softwareprogramma's Koploper, iTrain en Rocrail beantwoorden wij graag. Het meebrengen van zelf gebouwde printen en systemen is ook mogelijk, waarbij wij u helpen bij het testen en eventueel repareren. Andere wensen of problemen? Wij helpen u graag! PiCommIT verzorgt tijdens de workshop koffie, thee en frisdranken en tussen de middag een lunch. U bent welkom vanaf 10:30 uur, de workshop duurt van 11.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden op het volgende adres: PiCommIT Marconistraat 15 8013 PK Zwolle Deelname aan de workshop kost € 32,50. Na uw boeking ontvangt u een factuur en ongeveer een week voor aanvang van de workshop de definitieve bevestiging met de laatste details.

Uitnodiging open dagen PiCommIT

U heeft op het forum of in onze nieuwsbrief kunnen lezen dat PiCommIT onlangs verhuisd is naar een nieuw onderkomen. We zijn nu gevestigd aan de Marconistraat 15, 8013 PK Zwolle We nodigen u uit om op 7 of 8 juni onze open dagen te bezoeken. Het is natuurlijk niet alleen de bedoeling dat u kunt zien hoe wij er nu bij zitten, maar we laten u ook de producten die wij in het assortiment hebben op onze demonstratiebanen zien. U kunt natuurlijk demonstraties van Dinamo en DinaSys met iTrain en Koploper verwachten, maar ons assortiment is groter: Giling met RocRail, T4T, DECprog, Uhlenbrock, ESU-ECoS, Lenz, digirails, Tran, Krois en Muet-Digirail. We hebben hiervoor niet alleen de leveranciers van die producten uitgenodigd, maar er zijn ook een aantal hobbyisten die deze producten in hun modelbaan toepassen. Iedere bezoeker ontvangt een leuke gadget en een waardebon voor 10% korting die u tot 15 juni kunt inwisselen bij de aankoop van onze producten. De korting is niet van toepassing op de startset van T4T, hiervoor hebben we een aparte actie. Verder zorgen we natuurlijk voor een hapje en een drankje en voor de kinderen richten we een plekje in met speelbaantjes. We ontvangen u graag op vrijdag 7 juni tussen 13.00 en 17.00 uur of zaterdag 8 juni tussen 10.00 en 16.00 uur. Met vriendelijke groet, Pauline en Frans

Nieuw kantoor PiCommIT

Na onze activiteiten ruim 5 jaar vanuit huis uitgevoerd te hebben, werd het tijd om een professionele ruimte te zoeken. Per 1 mei 2013 zijn we verhuisd naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Marconistraat 15, 8013 PK te Zwolle. Ons telefoonnummer is voorlopig nog 038-3636936, maar begin juni komt ons nieuwe telefoonnummer. We beschikken op de Marconistraat over een demonstratieruimte, die we ook gebruiken voor de workshops en als werkplaats, een kantoorruimte en een magazijn. Alles bij elkaar ruim 70 vierkante meter! We hebben dus geen winkel, maar een bezoek brengen aan onze showroom kan altijd. Maakt u dan vooraf met een telefoontje of e-mail wel een afspraak, zodat we ook alle tijd kunnen nemen om u een goed advies te geven. Het afhalen en/of meenemen van gekochte artikelen (zoals bijvoorbeeld via de webshop besteld) is natuurlijk mogelijk. Om de opening te vieren, organiseren we op 7 en 8 juni open dagen en wij hopen u dan te ontmoeten. De tijden zijn op 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur en op 8 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Wij hebben natuurlijk onze demobanen met draaischijven actief, maar hebben ook een aantal van onze partners uitgenodigd om er leuke, leerzame en vooral interactieve dagen van te maken! Meer informatie in de volgende PiCommIT nieuwsbrief.

Workshops Dinamo en iTrain

PiCommIT heeft dit voorjaar ook weer een reeks workshops voor Dinamo gepland.

25 mei 2013Dinamo Basis 
15 juni 2013iTrain voor Dinamo 
22 juni 2013Dinamo Tools & Testen

De workshops worden gegeven in Zwolle, duren van 11:00 tot 16:00 uur. PiCommIT behoudt zich het recht voor workshops te annuleren (bijvoorbeeld bij onvoldoende aanmeldingen) of het schema te wijzigen. Meer informatie en inschrijven kan via de DinaSys webshop of een e-mail naar frans at picommit.nl!

Page last modified on Tuesday 16 December, 2014 23:13:01 CET
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)