Loading...
 

OM32, OC32 and LichtOrgel


OC32NG werkt niet meer

Belgium

Hallo forumleden,
Ik wou op mijn OC32NG firmware 3.1.0.0 installeren zoals ik dit gedaan had op al mijn OC32. Alles naar behoren gedaan volgens handleiding maar bij het verwijderen van de jumper op de 2 konnektoren moesten er normaal een groene en oranje led branden maar alles bleef uit. Krijg wel de melding van reset divice. Dus geen enkele led knippert wanneer de module aanstaat. Heb even de test gedaan bij het configuratieprogramma van de OC32 waar ik de firmware versie opvraag en daar komt dan ook niets op. Ik vermoed dat de programmatie in de oc32ng verloren is gegaan. Hoe krijg ik dit weer in orde ???
Mvg

Philippe Koninckx

Netherlands

Philippe,

Het verwijderen van de reset jumper doet helemaal niets met firmware. Dat gebeurt pas als daarna de bootloader gestart wordt en je de opdracht geeft om te flashen/programmeren.
Staat er wel voedingsspanning op je OC32?

Mvg,
Leon

Belgium

Hallo Leon,

De led knipperde toen ik de bootloader opstartte totdat ik de jumper in de 2 resetpinnen plaatstte. Dus aan de voeding kan het niet liggen - trouwens alle 6 andere oc32's hebben leds die knipperen.
Mvg

Philippe


Netherlands

Hallo Philippe,

Vooraf:
a) Gebruik je Windows?
b) Gebruik je RS485?
c) Heb je het adres ingesteld vóórdat je de voedingsspanning hebt ingeschakeld?

In de bijlage heb ik mijn handleiding gezet. Je moet het 2e bestand hebben. (De eerste krijg ik niet weg.)
Succes.


Netherlands

Hallo Philippe,

Als je een OC32 een "hard reset" geeft (jumper) start de bootloader (groen + oranje). Dat zit hard ingebakken en kun je als gebruiker niet veranderen, ook niet door herprogrammeren. Als dat niet werkt is hij stuk.
Dus vandaar de vraag, voordat je hem opstuurt ter reparatie: weet je zeker dat er voedingsspanning op staat? Dat de andere 6 dat wel hebben zegt niet zoveel. Even meten geeft zekerheid dat je dat kun uitsluiten. Van de 6p header: de 2 pinnen op de hoeken waar 2 pinnen tussenuit zijn zijn +5V en GND.

Mvg Leon


Belgium

Hallo,

Om even te antwoorden op de vragen:
- ik gebruik windows
- alsook RS485
- adres was al voordien ingesteld
- voor het opstarten van de bootloader werkten de leds maar ik zal het morgen nameten en mijn resultaten meegeven.
- Ik weet ook niet of het een verschil uitmaakt met een andere OC32 maar ik heb een OC32NG.
Mvg

Philippe


Netherlands
Het enige verschil is, dat de pinnen op een andere plaats zitten. Maar wel volgens eenzelfde structuur. Die structuur lijkt op een rechthoekig sluithaakje: "]". De betreffende pinnen zitten aan de (horizontale) onderkant van: "]".

Belgium

Hallo,

Het probleem is opgelost. Bij het nader bekijken van de module heb ik gezien dat de voedingskonnektor een beetje los zat.
Dus konnektor goed ingeplugd en alles werkt naar behoren. Toch bedankt voor het mee zoeken naar oplossingen.
Mvg

Philippe


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)