Loading...
 

My Layout


helix blokken

Beste allemaal
Ik sta voor een dilemma. Ik heb een dubbelspoor helix gemaakt met een aantal verdiepingen/omlopen met per omloop 2,5 meter spoor.
Elke omloop wordt individueel aangesloten op een uitgang (= blok) van de tmh dwz in dit geval 2 x 4 uitgangen (voor naar boven en beneden rijden).
Elk blok is in drie delen verdeeld, zodat je een inrij melder, stopmelder (beiden ~0,5 meter) en een niet gedetecteerd stuk hebt (~1,5 meter).
Bij een ander deel van mijn baan gebruik ik alleen de inrij- en stopmelder, zoals vaak wordt aangeraden, en dat werkt prima.
Ik kan de gevolgen niet overzien van het wel of niet gebruiken van het niet gedetecteerd stuk. Aangezien de helix straks redelijk slecht bereikbaar is wil ik de bedrading in 1x goed doen.
Heeft iemand advies waarom wel of niet? Voor of nadelen? Eigen ervaring?

Groeten,
Joost Storm

Netherlands

Joost,

Als je toch al 4 uitgangen (die tevens als ingangen functioneren) per blok hebt, waarom gebruik je er dan maar twee van? Vooral in de helixen zou ik elk deel van een blok van een detectie voorzien. Juist in dat soort situaties (o.a. hoogte-overgangen) willen wagons nog wel eens loshaken. En knotst er een volgtrein tegenaan. Zit je daarop te wachten? Zorg er wel voor dat minimaal de laatste wagon van een trein van (een goed werkende) detectie is voorzien.


Netherlands

Martin,

Joost schrijft nergens dat hij TM44's gebruikt. Hij heeft het over TM-H.

Joost,

Ik ben het met Martin eens dat je in een dergelijke situatie bij voorkeur geen ongedetecteerde spoorsecties moet willen hebben. Maar mijn vraag is waarom je in dit geval überhaupt kiest voor een ongedetecteerde middensectie.
Ik neem aan dat de sporen van de (dubbelsporige) helix slechts in één richting bereden worden. Dus waarom laat je de eerste sectie (= binnenmelder) niet gewoon helemaal doorlopen tot de stopmelder? Dan is alles gedetecteerd. Het "advies" om een blok in drie stukken te verdelen geldt alleen als het blok in twee richtingen bereden wordt. Je hebt dan immers aan beide zijden een stopmelder nodig.
Een ander argument om een blok in meer dan 2 secties op te delen is dat je bij een lang blok wilt kunnen vaststellen waar de trein zich bevindt om zo (de software) beter te kunnen (laten) inschatten wanneer de trein moet remmen en stoppen. Maar een ongedecteerde sectie heeft in dat geval al helemaal geen nut. Immers, dan wil je expliciet meerdere melders hebben.
Als een blok slechts in één richting bereden wordt is een indeling in drie secties met een ongedetecteerd middenstuk m.i. per definitie slechter dan een indeling in twee secties.

Mvg,
Leon


Beste Martin en Leon.
Bedankt voor de terugkoppeling. Het is mij nu helemaal duidelijk. Ik weet wat me te doen staat (en ook waarom).
Met vriendelijke groeten
Joost


 
British English (en-uk)Dutch (Nederlands, nl)German (Deutsch, de)